söndag, september 5

Grymme-Carl listar bebisböcker

Och här kommer Calles Topp 3 från det senaste året:

1. Knacka på! av Anna-Clara Tidholm
Detta är enligt Calle den bästa bok som någonsin gjorts. Kanske till och med det bästa någonting som gjorts, alla kategorier. Ja, den är till och med bättre än majskrokar. När Calle ser Knacka på! sticka ut från något nödgömställe (nej, det går inte att ha den framme) så gråter han av lycka, pekar och ylar tills man tar ner den och läser den för honom. När man har tröttnat på att läsa efter någon timme eller två (alternativt tappat rösten) så får man räkna med förtvivlad gråt till ungefär två timmar efter sängdags. Så bra är Knacka på!


Fråga: Varför, åh VARFÖR, finns inte Knacka på! med kartongsidor?

2. Pyttesmå kartongböcker med bilder på djur, till exempel från Kärnan. Favoriterna är Lyssna på oss, Coola kor och Glada grisar (Får och getter går an med). Har räddat många griniga stunder på skötbordet, i vagnen eller i bilen. Helt enkelt ovärderliga! Och eftersom de är så billiga så kan man köpa massor. Var beredd på att träna in en sådär åtta, tio olika fårläten bara.
3. Min lilla ljudbok om kattungar/ankungar (också från Kärnan)
En bok som mjauar eller kvackar helt själv! Du behöver alltså inte själv mjaua 800 gånger för att visa hur en katt låter. Ditt lilla intelligenta, förtjusande barn lär sig snabbt att trycka på knappen själv. Och att trycka igen. Och igen, och igen, och igen, och igen. Helst när det är din tur att sova. Men kom ihåg - du slipper i alla fall mjaua själv.

4 kommentarer:

fullbokhylla sa...

Vi beställde ett Knacka-på-paket hos Barnens bokklubb och fick därför även bilder att sätta på väggen och pussel och sådant. Nu har vi "Lilla Kalle"-bilden på väggen och vår knatte tröttnar ALDRIG på att gå mellan mitt knä och bilden på väggen och peka ut att bollen på sidan i boken är samma som bollen på bilden på väggen!

Piratdrottningen Alwilda sa...

Å vad sött! Jag har till min stora lycka också kommit över ett paket med fyra pussel, men jag håller på det lite för att det inte ska bli uppätet innan det ens har hunnit få en chans att bli lagt ...

Marias bokliv sa...

Knacka på rules! o kattboken har vi med.. men vi får nog satsa på fårboken med så mamma slipper gå ut o titta på BÄ! mer än tio gånger om dagen...

Piratdrottningen Alwilda sa...

Här går det som tur är ganska bra med WOO! WOO! också, och dem kan man ju se genom fönstret lite då och då när de travar förbi med sina hussar och mattar.