tisdag, februari 9

Välkommen hit!

Hej alla ni som har hittat hit via tidningen Vi Föräldrar (och alla ni andra, förstås!)!

Jag som skriver Alwildas grymma boktips heter Liselotte Hasselskog och jag är butikschef för en barnbokhandel som ligger i Alingsås (och så här skeptisk kan jag se ut när jag tvingas att vara med på kort ...). Jag har länge tyckt att det har varit boktipsen och bokpratet som har var viktigt här, och inte vem jag är. Men om någon nu trots allt undrar (som t ex artikelskribenten i Vi Föräldrar), så är det inte viktigt för mig att vara anonym heller, utan då berättar jag gärna. Jag är ju faktiskt väldigt stolt över vad jag jobbar med och det jag skriver om här!

Just nu ligger bloggen på lite sparlåga eftersom jag är föräldraledig (Carl, min son, fyller 6 månader om ungefär en vecka), och således inte är lika uppdaterad som vanligt. I september, när jag börjar jobba igen, så kommer jag att fortsätta att bombardera er med nya grymma boktips! (Kan bli ett och annat innan dess med, men det får ni se som en bonus.) Till dess så vill jag rekommendera etikettfunktionen i högerspalten, där kan ni hitta boktips indelade i olika ålderskategorier.

Och om ni undrar över bloggens namn: jag heter Alwilda i andranamn, efter en piratdrottning som härjade i våra vatten för väldigt, väldigt länge sedan. Så länge sedan att man inte längre kan vara säker på att hon faktiskt fanns på riktigt. Men jag finns på riktigt. Det lovar jag!

Och ja, boktipsen. De är bara rätt och slätt grymma.3 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul.Jag har läst och roats av din blogg länge,länge.Ser fram emot nya inlägg så småningom!/Agneta

Anonym sa...

Hej Alwilda! Har tappat bort din e-postadress men vill gärna berätta: att Ett lamm till middag har blivit en av Boulevardteaterns föreställningar i vår! Spelas först i Stockholm ett tag och sedan ute i landet, över 300 föreställningar. Så vi har tryckt upp fler böcker ... Har du läst den för Grymme-Carl än? Hälsningar från Anna på Libris

ellen sa...

Jag vill bara säga tack! Jag tänkte läsa engelska och litteratur vetenskap på universitetet, jag ville jobba med böcker. Men ju mer jag pratade om det, desto mer fick jag höra att det inte ledde någonstans, så jag sökte, efter ett års engelska studier, ett program som jag inte alls är exalterad över att läsa.

Jag kunde inte släppa tanken och sökte på kandidatexamen i litt. vet. Hittade ditt inlägg på familjeliv (http://www.familjeliv.se/Forum-5-70/m52099623-3.html) där du listat mina favoritämnen och drömjobb.

Så jag tänker strunta i vad folk säger och göra det jag vill göra. Tack så mycket för att du skrev det där inlägget! Nu kommer det bli roligt att plugga i höst.

Förresten är din son en riktig snygging (söööt!) och jag älskar Sherri Chasin Calvo citatet, jag hade aldrig läst det förut, och jag älskar att leta citat, det blev genast mitt nya favoritcitat.