måndag, februari 2

Mycket väsen alldeles för tidigt

Jag har läst två nya, riktigt bra ungdomsböcker som jag väldigt gärna skulle berätta för er om. Den ena är en hemsk, hemsk, hemsk fast väldigt bra bok som jag med nöd och näppe tog mig igenom (inte för att den är dålig, utan för att den är så otäckt trovärdig). Den andra är första delen i en fantasytrilogi för ca 9-12 år som jag har höga förväntningar på.

Tyvärr upptäckte jag när jag skulle lägga in bilderna på böckerna (i mitt helt färdiga inlägg) en mindre katastrof. Dessa små mästerverk ges inte ut på flera månader än. Och jag som har lovat mig själv att inte skriva om några böcker förrän de har släppts, av hänsyn till alla inblandade, fick vackert ta och radera alltihop. (Eller nåja, maila texten till mig själv för att användas vid ett senare tillfälle i alla fall.)

Bara för att ni inte ska ha läst det här HELT förgäves, så vill jag passa på att påminna om att I taket lyser stjärnorna (Johanna Thydell) hade biopremiär i fredags. Eftersom boken är en av de senaste decenniets absolut bästa ungdomsböcker, så förutsätter jag att ni ju läser den också förstås.

Glöm inte näsduke ... arna bara.


4 kommentarer:

Emelie sa...

Ska se filmen imorgon :) Har läst boken flera gånger, tycker den är jättebra fast väldigt sorglig.

Piratdrottningen Alwilda sa...

Vad spännande, jag har hört att den ska vara bra, hoppas det stämmer!

Emelie sa...

Den var jättebra, men väldigt sorglig i slutet

FruE sa...

Jag läste den på jobbet för flera år sen, men minns hur sorglig och fin den var. Jag var tvungen att gå ut på toaletten och gråta ut efteråt... Har inte sett filmen än, men vill!