tisdag, januari 27

Någon som vill ha en chockrosa Disneyprinsessbok?

(Jag tänker inte ens kommentera det usla bloggandet här de senaste två månaderna. Mest är jag bara tacksam för att jag antagligen aldrig kommer att bli sjuk igen i hela mitt liv. Eller inte på 30 år i alla fall, minst. Jag lyckades nog trycka in det på två månader. Känns rätt fint faktiskt, när man tänker på det på det sättet.)

Dagen har ägnats åt lagerrensning i barnbokhandeln inför rean. Vissa saker känns sjukt skönt att bli av med (tusenmiljoner illrosa Disneyprinsessböcker med precis hur långsökta historier som helst som ingen vill ha. Jag förstår dem.), andra är liite jobbigare att släppa (Bagar Bengtsson! BagarBengtsson! Don't leave me! Varför vill ingen ha Bagar Bengtsson?? Är det för att han är död?).

Jag vet att även den Stora bokhandeln snett över torget gör samma sak, och jag måste säga att det kliar något vansinnigt i fötterna efter att få springa in och se vad de har rensat ut. Det får bli en tornadoraid efter stängning ikväll tror jag ..."Nu är Bagar Bengtsson död
han har bränt sig på ett bröd
och här ligger han begraven i en limpa."

Snyft. (Tur att det finns bibliotek!!!)

5 kommentarer:

maria sa...

oh, herregud.. jag skulle ha svårt att stå emot kan jag säga. Jag som inte ens kan motstå att bära hem uråldriga datahandböcker från persondatorns barndom fast jag VET att de blir liggande i nån kartong med bra att ha saker.
(Dotra skulle säkert gilla prinsessboken men jag känner hur jag får alergiska utslag av blotta tanken på att behöva läsa eländet)

Piratdrottningen Alwilda sa...

Tja, det finns ju prinsessagor och prinsessagor ... :-)

Vi har många prinsessagor som jag gillar, men sedan har vi ju också de där med namn som "Skuggor från ett annat liv", eller varför inte den skumma historien "Tredagarsdansen". I Tredagarsdansen kämpar Jasmins pappa för att lyckas gifta bort sin dotter. Och när hon väl hittar en kille så vill han inte ha henne, han ville bara dansa lite ... (Det var trots allt en dans anordnad för friare.)

Visst ska man förbereda barnen på det hårda vuxenlivet, men om sagorna inte ens får sluta lyckligt när man är liten så vill jag faktiskt inte vara med.

maria sa...

yaks, låter ju ännu värre än jag tänkt mig!
Håller med dig om att det kan vänta med eländesskildringar... fast jag är uppvuxen med sånt som "när Lasses farfar dog" och "När Olle såg en olycka"
Jämfört med det är "castor bakar" två gånger per dygn inte så illa"

Piratdrottningen Alwilda sa...

Ja, dem känner jag igen! Tja, det kanske inte är så dumt att få veta hur det faktiskt går till i dejtingvärlden trots allt ... :-)

kontakt sa...

Oooh Bagar Bengtsson! med den otäcka lussekatten på slutet, som tog bofinken. Att Bagar Bengtsson dog och begravdes i en limpa var inte alls lika otäckt.