tisdag, november 11

Två fladdermöss i en smäll

Kära fellow fanpires! Idag har jag ett alldeles särskilt julklappstips, bara för er. Om ni skulle råka ha någon vän som har varit utbytesstudent på Saturnus i ett par år, eller som kanske bara har legat i koma en längre tid, så har jag löst ert julklappsproblem till vederbörande. Ni köper helt enkelt den nyutkomna specialutgåvan av den här boken som ni själva redan har:Sedan ber ni INTE att få boken inslagen, utan ni går istället hem (eller nåja, så långt ni nu hinner. Försök att flytta er från kassaområdet bara.) och försöker att inte riva sönder några sidor när ni sliter upp boken. Ni aktar er noga så att ni inte tappar ut rabattkupongen till filmen som er kompis ska bjuda er på den 21 november. Sedan kan ni sätta era vässade tänder i det första kapitlet, där Edward för första gången officiellt - tryckt på papper i en alldeles riktig bok - berättar hur det kändes när han träffade Bella för första gången.

När ni har läst färdigt så flyttar ni er lite så att barnvagnarna som ni har blockerat vägen för kan komma ut ur butiken. Här kan ni tillåta er en liten avundsjuk suck vid tanken på den lycka som väntar er ovetande, soon to be vampyrbitna vän. Sedan tar ni hem boken och slår in den snyggt - efter att ni har kommit ihåg att ta ut rabattkupongen till filmen Twilight såklart, för nu har ni kommit på att det här är en julklapp, och självklart har ni inte tänkt vänta till efter jul med att se filmen - och så har ni ett julklappsbekymmer mindre!


(Sedan går ni på filmen med en kompis som inte har gömt sig på Saturnus de senaste åren - och ni blir grymt besvikna på filmen och hatar allt som de har förstört från boken, men samtidigt har ni ju läst boken båda två så ni vet ju hur det ska vara, och därför kan ni enas i ert hat för filmer som är sämre än böckerna och så har ni ett samtalsämne ända fram till nästa film. Som ni också går på för att se om den möjligtvis är bättre än den första, men det är den ju såklart inte. Men eftersom ni är fanpires så kan ni helt enkelt inte låta bli eländet, det är som en sårskorpa som man måste pilla på, och eftersom jag också är en fanpire som kommer jag också att sitta där med DVD-utgåvan och älska att hata dessa stackars människor som tvingas att spela överjordiskt vackra, ascoola, hyperbegåvade, kick-ass vampyrer. Men man kan ju trösta sig med att de får betalt i alla fall. Om det nu är någon tröst. Är det riktigt illa så kanske de borde ha fått ett straff istället.)

4 kommentarer:

Maria sa...

Hmmmmmmmm "mitt" bibliotek behöver visst ett nytt ex av just den boken?

O preciiiiiiiiiis så är det väl med filmen? Vad jag kommer att gnälla över hur det borde vara...

Lotta sa...

Den står på min önskelista. Inte tänker jag ge bort den :)

Lotta

Piratdrottningen Alwilda sa...

Det är rätta takter, Lotta!

(Det låter ju nästan som titeln på en gammal Lottabok ... :-))

maria: Ja, man kan aldrig få för många Bella & Edward-böcker, även om man råkar ha alla redan.

Sarah sa...

Jag har redan börjat att slakta filmen, så när jag väl går och ser den så kommr jag att vara riktigt uppvärmd :)