söndag, november 23

Puh!

Twilight i lördags kväll. Efter en imponerande insats av förste styrman att hålla sitt vilt skuttande biosällskap vid liv förbi alla övergångställen, spårvagnar och andra rabiata twilightbesökare, så nådde vi slutligen målet. Hjärtattacken var inte långt borta då förste styrman med ett skräckslaget ansiktsuttryck nervöst krafsar i fickorna och utbrister:

- Men jag har ju glömt biljetterna!!

Var på yours truly svarar:

- AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHH!!!!!

Och efter lite betänketid:

- INTE ROLIGT!!!!!!!!!

Förste styrman skrattade hela vägen in i biosalongen. Sedan roade han sig med att räkna antalet män i salongen (trots allt inte så få som han trodde och dessutom i högst spridda åldrar) och sedan bondade han lite med dem som satt närmast. ("Vi är i alla fall tre killar på den här raden.")

Sedan var han tyst. Han stönade bara ett par gånger (gläntan och Jacobs hår), men verkade rätt så nöjd större delen av tiden. Inte för att jag tittade, jag var liksom lite upptagen.

På det stora hela är jag nöjd, visst fanns det ett och annat att anmärka på, men jag trodde faktiskt att det skulle vara värre. Jag växlade mellan fånigt flin och ännu fånigare fniss under hela filmen, och jag hörde till och med gubben bakom mig skratta flera gånger på rätt ställen. Många saker var faktiskt bättre än jag hade trott (smårolig dialog, Alice, inte så mycket skuttande mellan trädtopparna som jag hade fasat för), men så hade jag också sjukt låga förväntningar.

Och att det blir en DVD på det här, det kan ni lita på. Den ska få bo ihop med nyinspelningen av Stolthet och fördom, och vi kommer att få det så trevligt så under framtida söndagseftermiddagar och ensamma höstkvällar. Och alldeles precis när jag kände mig som mest deprimerad i morse över att allt det roliga var slut, så hittade jag det här. Ett välkommet besked för min inre tonåring, som genast packade ner näsduken och började tindra med ögonen igen. Puh, säger jag bara, för att behöva släpa runt på gnälliga tonåringar är något av det värsta som finns.
Uppdaterat 24/11: Och så här gick den första helgen enligt dn.se, metro.se och nyhetskanalen.se. Snyggvampyrerna äger!

Inga kommentarer: