söndag, september 7

Jag tjuvar från BoktjuvenJa, tanken var att jag skulle skriva lite om Boktjuven. Men eftersom Lena verkligen har en poäng med sin kommentar om att samma böcker valsar runt bland bloggarna tills de blir alldeles yra i huvudet (böckerna alltså - inte bloggarna) (eller förresten - take your pick), och Helena, Jessica och Ka - den sistnämnda hela två gånger - har lämnat sina rapporter, samt att vi redan har avhandlat en hel del här (puh, en hel liten länkorgie där ju!), så finns det verkligen inte särskilt mycket ork kvar till att snurra den stackars boken ett varv till.
Jag är rädd för att den ska bli åksjuk.

Ni har fattat - läs den, and so on.

Istället för att tycka mer så har jag bestämt mig för att citera tre på måfå utvalda ordsjok - och sedan får ni göra vad ni vill med dem. Så här kommer alltså Markus Zusak tre alldeles egna anledningar till att ni ska läsa Boktjuven:


"Åh, som molnen drumlade in och enfaldigt samlade sig på himlen.
Stora, korpulenta moln.
Mörka och trinda." (S. 87.)


"Jag känner mig faktiskt rätt självupptagen just nu, som berättar allt det här för dig om mig, mig, mig. Mina resor, vad jag såg 1942. Å andra sidan är du ju en människa - så du borde veta vad självfixering innebär." (S. 333.)


" - EN TAVLA -
Rosa med dragspel.
(teknik: månsken på mörker)
(mått: 155 cm x instrument x tystnad)" (S. 458.)


Whi-hii, vad lätt jag gjorde det för mig där! Nästan skamligt. (Som tur var har jag knappt någon skam i kroppen.) Nu har jag inte tid att fuska med bokrecensioner mer, för nu ska jag titta på Kalenderflickorna. (De fuskar med kakor ser jag med ena ögat, så det verkar ju vara en film för mig.)

(Och ja, jag grät också på slutet.
En piratdrottning i tårar - well done, Mr. Zusak!)


Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

ka sa...

Å, bra! Jag håller med om att det är tråkigt när samma böcker liksom bara nämns, upprepas och tragglas i bloggosfären. Ser fram emot att läsa riktigt obskyra böcker under julen (för fram tills dess blir det barn- och ungdomslitt, något som ju inte heller är helt vanligt bland bloggarna förstås!). Återkommer med förhoppningsvis nästintill okändheter då!

ka sa...

PS, jag strök också under/gjorde hundöra på s. 333!

Jessica på Sapere Aude sa...

Jag älskar tavelbilden.

För att inte trötta alla, inkl boken själv, ytterligare kanske jag onika länkar tillbaka hit när det eg borde vara dags för slutrapp. ;-)

Marianne sa...

Själv framhärdar jag i ett visst tjat om tyskspråkig litteratur; tråkigt nog brukar kommentarerna bli färre då än annars.
Men jag tycker samtidigt att det är givande att få flera synpunkter om en och samma bok.
Knepigt, det här.

Och jisses vad tårarna rann när en viss person reste sig upp och spelade dragspel ...

Jenny sa...

Jag har inte läst Boktjuven förrän nu. En blivande klassiker, ja!