tisdag, augusti 26

Med en envis kattnos intryckt under armen ...... påminns jag om att jag ju ska ge er ett osedvanlig grymt bilderbokstips!

Alwild ... förlåt, Matildas katter (ja, ni läste rätt. Det handlar om en flicka! Och ja, OM man nu skulle råka tycka att denna flicka ändå är misstänkt lik en pojke på vissa uppslag, så må det väl vara hänt. One step at a time, one step at a time.) av Jan Lööf är helt klart utnämd till en av mina bilderboksfavoriter den här hösten.

Alltså, en bok om en flicka och hennes två grymt coola katter, ni förstår ju själva att vi har en vinnare redan där. Lägg sedan till helt grymma bilder på katter in action, en fantasieggande historia, en man som fönas (alltså inte en kille, utan den krans av fluffigt hår som coola katter har) - och den här tjejen är såld. Eller i alla fall boken är såld. Till den här grymma tjejen och hennes två livsfarliga tigrar, som läser den om och om igen i soffan på kvällen.

Mitt tips är: stick in näsan i en bokhandel och ta en titt på den här. Eller skyll er själva.

Flaskpost var det här!

3 kommentarer:

Anonym sa...

... men visst är en av tigrarna ett lejon? Eller vad säger din katt?
Ja, håller helt med dig och Misse. Än så länge är MATILDAS KATTER höjdaren bland 2008 års bilderböcker.
Bara en sådan sak som Janne Lööfs hälsningar till andra bilderbokskonstnärer - till Hergé, Arosenius, Almqvist,Vang Nyman (Ingrid Vang Nymans namn finns t o m på Matildas tavla).

Vad en toaborste kan användas till ...
...betänker din och lilltigerns mednjutare Lena K E

Alwilda sa...

Jodå, visst är den ena ett lejon - det är jag som har två helt livsfarliga tigrar! :-)

maria sa...

den måste jag kolla in!