måndag, augusti 25

Ny bok av Celia Rees

Den 26 september kommer Sovay, en ny bok av Celia Rees, på svenska! HUUURRAAAA ylar alla vi som älskar Celia Rees och fånflinar maniskt av lycka. Och när vi ser vilka betyg boken har fått i England får vi nästan andnöd. Är det höst snart, är det höst snart, är det höst snart???"Det är 1783. Som vild och vacker, bortskämd och egensinnig, börjar Sovay tröttna på sitt tråkiga liv på den engelska landsbygden. När hon inte sitter modell för en konstnär drar hon på sig en mansrock och rånar resenärer mitt på ljusa dan. Men hennes uppväxt har varken förberett henne på ett liv som vägrånare, lärt henne att försvara familjens heder eller att skydda sig från korruption och ondska. Snart är hon intrasslad i ett äventyr som mer och mer börjar likna en mardröm. En mörk historia om gäckande passioner och lömska intriger avslöjas för henne. Kommer hon att överleva, och i så fall, till vilket pris?

En glittrande historisk saga i vilken tjuvar och aristokrati, gott och ont och kvinnligt och manligt omkullkastas och rörs om med en hänförande effekt. Celia Rees har skrivit de uppskattade böckerna Häxa och Pirater och är äntligen tillbaka med en ny roman i historisk miljö med en kvinnlig protagonist som utmanar etablissemanget. Oändligt spännande och aktuellt på en och samma gång."

För er som hellre läser på engelska så finns Sovay redan i paperback, då hardcover och paperback släpptes samtidigt på engelska i Sverige (i juni). Ni andra får helt enkelt hålla er i några veckor till!

Tillägg 2 nov 2008: Nu har jag läst boken också! Recensionen hittar du här.

2 kommentarer:

ka sa...

Nämen titta här, ja. Hur var det - hade du läst den?

Piratdrottningen Alwilda sa...

Jodå Ka, nu så! Har lagt en länk till recensionen i inlägget. But don't get your hopes up ...