torsdag, juli 10

Lättläst om pirater

För åldern 6-9 år finns det flera roliga böcker om pirater. Här är två favoriter!

Polly (Piratprinsessan 1)
av Judy Brown

"Att vara en riktig prinsessa betyder väl att man måste uppföra sig fint, niga djupt och göra vackra blomsterbuketter? Om man inte är en piratprinsessa, förstås!

När Pollys pappa bestämmer att hon ska gifta sig med prins Rupert, den töntigaste prins man kan tänka sig, tvekar inte Polly en sekund. Hon rymmer med sina hovdamer, skaffar ett skepp och ger sig ut till havs.
Men hennes kusin, prinsessan Pepparmynta, då? En dag får Polly reda på att Pepparmynta måste gifta sig med en annan tråkmåns till prins. Polly bestämmer sig genast för att försöka rädda henne. Men tiden är knapp.
Under tiden letar greve Grym efter Polly, och han är beredd att göra vad som helst för att sätta stopp för hennes upptåg!"

(Presentation från B. Wahlströms förlag.)Otto - den lille piraten
av Erhard Dietl

"En rolig rövarhistoria för lågstadiebarn! Piratpojken Otto har levt med sjörövarna så länge han kan minnas. En dag går de i land på en ö för att söka efter en skatt. Men det visar sig bli mer än en skattjakt. Nu ska Otto lära sig allt en pirat behöver kunna: hantera en sabel, lata sig i hängmattan och visa mod. Ska han klara av kraftmätningarna mot sjörövarkaptenen?"

(Presentation från Berghs förlag.)

Inga kommentarer: