tisdag, juli 21

Två bästa ungdomspocketarna just nu

De här två ungdomspocketarna är de som älskas mest av våra kunder just nu! (Det vill säga de som har läst dem kommer gärna in och tackar så VÄLDIGT mycket för tipset och håller små tårögda tal över hur BRAAAAAA de var!) Så, enjoy:

Hungerspelen av Suzanne Collins

"24 deltagare. Bara en överlever. Allt direktsänds.

Det är årets största tevehändelse. Allt direktsänds. De utvalda ungdomarna stylas, intervjuas, tränas och får möjlighet att locka till sig sponsorer innan de släpps ut på arenan …

Spelens utgång: Den som överlever får åka hem...

En gastkramande framtidsroman om liv och död. Det är upprörande, spännande, romantiskt och omöjligt att sluta läsa." (Bonnier Carlsen/Månpocket)

Jag har alltid varit väldigt förtjust i framtidsskildringar, det ska villigt erkännas, men i det här fallet är jag i alla fall inte ensam. Hungerspelen har lyckats med konststycket att hitta en alldeles egen nisch bland ungdomsböckerna. Riktigt bra och spännande, med en hel del att fundera på!


Innan jag dör av Jenny Downham

"Sextonåriga Tessa har leukemi och vet att hon ska dö. Vad ska hon göra under de månader hon har kvar? Hon har ju så mycket som hon inte har hunnit med. Så hon gör upp en lista över saker hon vill göra och uppleva innan hon dör. Högs upp på listan står att bli tillsammans med en kille." (Brombergs/Pocketförlaget)

Det här är förstås sorgligt, det kommer man inte undan, men det är också fantastiskt och ... romantiskt och ... livsbejakande och ... alldeles, alldeles underbart. En riktigt, riktigt bra bok om att leva livet fullt ut. Är klassad som vuxenbok men fungerar precis lika bra för ungdomar. Har i inbunden form varit en av våra största bästsäljare för tonåringar och den var också den absolut mest önskade boken i vårt skolprojekt "En bok åt alla". (Tyvärr tog den slut på förlaget på två röda när den kom, men nu är den alltså här igen - och dessutom i pocket! Hurra!)

5 kommentarer:

maria sa...

ja, det är två pärlor! har hört rykten om en fortsättning på hungerspelen... det gör mig nyfiken o bävande

Piratdrottningen Alwilda sa...

Jodå, det blir till och med en trilogi! Del 2 kommer 1 oktober och heter "Fatta eld".

Jag är milt skeptisk, för jag kände att den första boken klarar sig utmärkt själv. Men självklart kommer jag att läsa fortsättningen ... :-)

Mariah sa...

Så det ÄR spikat nu... har bara hört rykten innan.
Hoppas den håller viss klass för det är så bra att kunna hiva fram nått likannde när elever väl har hittat ngot de gillar.

Torbjörn Wester sa...

Intressant text om Hungerspelen!

Denna bok har jag själv funderat starkt på att läsa...

Jag har, utan att tveka, lagt till din blogg i min lista över bokbloggar... Om du vill får du jättegärna länka till min blogg :-)

http://www.litt.se

(...också grattis förresten!)

Anonym sa...

Hej, ehhmm aa.. Du har en jättebra blogg, förresten! Jag bara undrade "nybörjare" hur man sätter ettiketter och sånna där katogorier, hur man gör liksom..
ehhmm aa :D