fredag, juli 3

Sommarrys

Nora ska tillbringa sommaren på landet hos sin mammas kompis Vanja, medan hennes mamma fotvandrar i Spanien för att "hitta sig själv". Men redan på bussen på väg till Ekeby börjar det hända konstiga saker. Busschauffören verkar kunna läsa hennes tankar, och Nora får konstiga sms från ett nummer som hon inte känner igen. Första natten hör hon en speldosa spela i rummet bredvid hennes, fast hon vet att hon är ensam på övervåningen. Och sedan är det det där gamla grå ödehuset, som Nora tycker att hon känner igen så väl ... men hur kan det vara möjligt?

För alltid ... av Ingelin Angerborn är en riktigt härligt spökig sommarrysare i bästa Maria Gripe-stil! Den passar alldeles perfekt som sommarläsning, och om man vill ha mer mysrys när den är slut, så är det bara att fortsätta med den lite tjockare Agnes Cecilia - en sällsam historia av Maria Gripe (en av de bästa krypande-rys-böcker som någonsin skrivits!). Båda böckerna passar för ca 9-14 år.2 kommentarer:

Maria sa...

för alltid.. är väl inte Gripe heller? Brådska eller gravhormoner?
men nyfiken på boken blev jag oavsett.

Piratdrottningen Alwilda sa...

Nej! Just det! :-) Tack!! Det är ju den alldeles fantastiskt produktiva Ingelin Angerborn.

Ändrar genast och tycker att vi skyller på graviditetshormoner ... och brådska kanske? (Man kan aldrig få för många ursäkter.)