fredag, juli 10

Fredag: Favorit i repris #4

Jag drar mitt strå till stacken (eller batteri till holken?) och spar lite energi åt världen genom att återvinna en gammal favorit. Ödmjukast ber jag att få presentera en av mina allra bästa fredagsfavoriter:"En ond alv och en magikers hustru ...

...är bara två av alla de ytterst fascinerande karaktärer som du möter i den utomordentliga boken Jonathan Strange & Mr. Norrell - den mest magiska bok som du kanske aldrig har läst.

Om du är intresserad av hur det gick till när magin återinfördes i England, eller om du bara är läskunnig, så är det här absolut boken för dig. Du har ALDRIG läst något liknande. Om jag bara fick äga en enda bok i hela världen, så skulle det vara Jonathan Strange & Mr. Norrell. Och om Susanna Clarke någonsin bestämmer sig för att skriva en bok till så skulle jag nog faktiskt börja gråta av lycka.

Boken finns numera både på biblioteket och i pocket, så du har ingen ursäkt alls. Om du inte läser den här boken, så har du nu bara dig själv att skylla om du en dag skulle upptäcka att det verkar saknas magi i ditt liv... Du skulle ju inte känna igen en äkta magiker om han så slog dig i huvudet med en talande stenstod. Du skulle kanske förirra dig in på en alvstig, och i värsta fall råka hamna på godset Inget-hopp (brrr, stackare, det hoppas jag verkligen inte!). Och framförallt så skulle du ju aldrig få veta vem gentlemannen med tistelfjunshåret är."

3 kommentarer:

Emma P sa...

Men oj, tycker du att den är så bra?! Nu måste jag läsa om den, jag tyckte att den var hopplöst tråkig, men nej, jag ska läsa om den, jag kanske led av sinnesförvirring när jag läste den. Däremot är det en av de absolut snyggaste böcker jag äger, älskar det avskalade svarta, för att inte tala om att sidorna är svarta från sidorna...

Piratdrottningen Alwilda sa...

Ja, det är min favoritbok! Framför allt gillade jag Arabella. Och visst är den vrålsnygg ...!

Micke sa...

Jag älskade den också, helt magisk rakt igenom.

Och Susanna Clarke håller väl på med att skriva en till bok just nu? Dock får vi hoppas att hon inte tar lika lång tid på sig som med JS&MrN (den tog väl 10 år att skriva om jag inte minns fel.)