fredag, mars 6

Nästa vecka smäller det ...

Från att ha varit ingenting, ingenting, ingenting sedan mitten av december ungefär så exploderar barnboksutgivningen nästa vecka i ett fyrverkeri av skimrande nyheter och hett efterlängtade uppföljare. Eller vad sägs om:

- Polisen kommer (Helena Bross) och Sorro och Seppo försvinner (Rolf Dahlström), båda uppföljare i den populära "Extra lätt att läsa"-serien med versaler.
- Världens bästa riddare, tredje delen i den omåttligt populära "Lätt att läsa"-serien Riddarskolan av Magnus Ljunggren.
- Skrik och bajs, ny del i Helena Bross omtyckta "Lätt att läsa"-serie Klass 1 B.
- Märta börjar rida, en ny "Lätt att läsa"-serie om hästar av Erika Eklund Wilson
- Kattas ungar av Margareta Nordqvist, första delen i en ny "Lätt att läsa"-serie om djur (Djurkompisar).
- Jättens kamp och Kentaurens styrka av Adam Blade, del 3 och 4 i den lättlästa fantasyserien Beast Quest.
- Tam tiggarpojken av Jo Salmson, som också skrivit serien Almandrarnas rike.
- Simma lungt, Sigge av Lin Hallberg. Den sjunde, efterlängtade delen om BUS - Brobyungarnas shettisar.

... och där var min rast slut. Och då har jag inte ens nämnt de nya, mumsiga bilderböckerna (som Hjälp, en varg! av Stephanie Blake) eller Böckerna som Alla Väntar På (Vargbröder 5: Ondskans schaman och Så länge vi båda andas) eller knappt något överhuvudtaget av allt det nya, underbara som snart kommer att trängas på hyllorna. Egentligen hann jag bara med lättlästa böcker från typ ett förlag. Så då fattar ni ju själva hur mycket nytt det kommer.

Mitt bästa förslag är att alla som ens vet vad ett barn är, eller har varit ett själv, beger sig till närmsta bokhandel nästa vecka och låter sig förföras. (OBS: Nätet räknas inte. Det är fusk. Där kan man inte ens bläddra i böckerna.)

Vad väntar ni på, ge er iväg! (Eller okej, ni behöver inte resa er förrän på måndag, så sitt kvar en stund till för all del.)

Inga kommentarer: