tisdag, september 30

Stora boken om Mumin

Jag hamnade i ett transliknande tillstånd av tårögd lycka i morse när min kollega kom över till barnbokhandeln med en stor hög böcker ömt tryckt i famnen. För den här, den går inte av för hackor:Den är helt outhärdligt underbar! Fylld med homsor, mumrikar, snorkar och hattifnattar, för att inte tala om filifjonkor, knytt, mumrikar och hemuler. De väller över sidorna och sjunger skojiga sånger (som min superfavorit Lilla Mys visa), de har det otäckt i Hur gick det sen OCH Den farliga resan, de flyger runt på små moln som har kommit upp ur Trollkarlens hatt och de talar om vad de heter på olika språk (Knyttet heter "Toffle", Skruttet heter "Miffle" och Snusmumriken heter "Snufkin" på engelska. SNUFKIN! *lägger mig framstupa över skrivbordet och piper ömkligt av lycka*).
Självklart, SJÄLVKLART, ska Stora boken om Mumin få följa med mig till vad man brukar kalla ett gott och varaktigt hem idag!

2 kommentarer:

Marika sa...

Åh, den köpte min syster på bokmässan! jag får sno, eh, jag menar låna, den av henne.

Ika sa...

... och jag har ett påslakan dekorerat med bl.a. bilden uppe till höger och nere i mitten. (Plus 16 muminmuggar, alla böckerna utom bilderböckerna, ett par handdukar o.s.v.) Besatt, vem, jag?