söndag, augusti 3

I väntan på Slutet ...... läser jag Lottaböcker. Hela dagen. Har avverkat typ ... sju stycken än så länge. Det är allt jag står ut med att läsa. (Och dessutom så måste jag liksom lyfta ner den litterära nivån ett par pinnhål - eller okej en hel stege, eller fem då - för att så att säga gå in på rätt nivå imorgon.)

Lotta är min bokbästis. I vår lilla stad så finns det en tjej som jobbar på Body Shop som är sjukt lik Lotta. (Eller i alla fall så som jag tänker mig henne.) Första gången jag gick in där kunde jag bara stå och stirra. "Kära nån, hon finns på riktigt!" Jag gick runt i chockad fascination i flera veckor. Men med tiden så har jag varit tvungen att inse att hon kanske ser lite väl ung ut för att vara född på 1950-talet eller så. (Eller - ahaaa - så är hon vampyr! Det skulle ju kunna förklara saken. Hon kanske bor i butiken och bara går ut på nätterna. Och lurar ut otrevliga kunder på lagret och dricker deras blod. Och till helgen slår hon till på någon smaskig snygging som ska köpa badkulor till sin flickvän. För så gör vampyrer - vad Stephenie Meyer än säger.)

I vilket fall som helst så gillar jag Lotta för att hur jag än trasslar till det för mig så är alltid Lotta värre. Snällt nog så påpekar Lotta detta själv i Håll masken, Lotta!

"När jag har slutat skolan en gång i världen, skall jag skriva en bok om mig. Ta med alla mina upplevelser och alla de fåniga saker jag trasslat in mig i, bara för att andra flickor skall kunna läsa det och tänka att 'visst är jag dum, men så dun som den där Lotta är jag lyckligtvis inte'. Det är väl ädelt tänkt av mig!"

(Ja, ni som känner mig kan sluta skratta nu. Man kan väl få låtsas lite!)

Här kan ni i alla fall läsa om alla Lottaböckerna, ifall ni nu inte har lyckan att ha en nära till hands:Och tänk! Nu är det snart imorgon!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

1 kommentar:

Anna sa...

Det låter onekligen skoj att se en tjej som ser ut som man föreställt sig Lotta. Kommer du till Stockholm sista helgen i augusti??