tisdag, juni 17

Sommarläsning för bokslukartrainees


För 3-6 år:


Giraffen Staffan kommer inte ihåg så mycket av sin barndom. Han är lite ledsen för att han inte har några föräldrar, men som tur är så har han hittat en apmamma som gärna vill adoptera honom. Han gör allt för att passa in, och är snart en fena på att klättra i träd och svinga sig i lianer. Men han känner sig ändå lite annorlunda och konstig.

En dag händer det dock något som gör att Staffan och alla aporna förstår att det kan vara väldigt bra att vara lite olika ibland ...

Giraffen Staffan är full av färgsprakande bilder och massor av roliga saker att titta på, och den är Anders Jacobssons och Sören Olssons första bilderbok!

För 9-12 år:

"Greg skriver loggbok för alla framtida fans, han ska bara tackla mellanstadiet först ... "

Det här är den helt grymma tronföljaren till ovan nämnda författares gamla trötta Bert (let's face it, han har varit 12 bra länge nu ... sedan jag var 12 ungefär - vilket är lääänge). Gregs dagbok ser precis ut som en dagbok - komplett med randiga skrivboksblad, klotter och små förtydligande teckningar. Jag har inte skrattat så här mycket på länge, det här är en bok som varmt rekommenderas framförallt till dem som kanske inte tycker att det är särskilt roligt att läsa. Med den här boken av Jeff Kinney så visar du dem att de inte har en aning om vad som är roligt i livet.

Du kan läsa boken online på engelska här!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer: