torsdag, januari 26

Verklighetsprojektet - Isabella Nilsson

Verklighetsprojektet av Isabella Nilsson (X Publishing)

Verklighetsprojektet är egentligen inget annat än en årsredovisningsrapport gällande klient nr. 920503. En klient som har tappat tråden och som O'boypaketet, T-shirten med maratontryck, John Blund och alla de andra gör sitt bästa för att försöka återförankra lite bättre i verkligheten. Hela historien har faktiskt gett den ihoplimmade glaskaraffen magsår. Och frågan är vilken sida Fröken Missmod egentligen står på? Man kan nästan tycka att hon mer har stjälpt än hjälpt ibland.

Verklighetsprojektet är en annorlunda bok om livet. En bok om att flytta hemifrån, den härliga men ack så svåra kärleken och om att försöka hitta sin tråd igen. Få lite fotfäste.

Precis liksom livet är ibland så är det inte nödvändigtvis så att man kommer så där jättelångt som man hade tänkt sig, i alla fall inte rent fysiskt. Ibland hamnar man rent utav där man började igen. Omgivningarna ser ungefär likadana ut som de gjorde i starten. Men det betyder inte att man inte har gjort en vindlande, svindlande resa ändå. Eller att man är likadan inuti. Inte alls.

Verklighetsprojektet passar framför allt lite äldre tonåringar och unga vuxna som vill läsa något kul som samtidigt utmanar lite. Som kanske står på tröskeln ut i livet och känner att tråden glider en smula i handen på dem. Verklighetsprojektet är en underlig liten bok som får dig att suga på varenda mening. Vända och vrida på händelserna. Grubbla. Och det är ingen dålig bedrift det.

Inga kommentarer: