tisdag, november 4

Nu är det jul igen

Första glöggen knäcktes igår kväll, två julkort är inköpta och katterna blir allt mer lika lussebullar för varje dag som går.

(Allvarligt talat, om man ska få någon julefrid när man jobbar 6 dagar i veckan från mitten av november och fram till jul, så är det bäst att börja i tid. När julafton kommer är julefriden sedan länge ett vackert minne blott, och i soffan ligger mor och dotter utslagna i varsitt hörn och snarkar som två klubbade, utbrända tomtar. Och detta innan Kalle Anka ens har börjat.)

Nu till det viktiga: priset "Grymmaste knäcken" går i år till Johanna Westman och hennes bok Julgodis! (Grattis alla som ska fira jul med Johanna.)"Prova annorlunda knäck med apelsin eller choklad, barnsligt god kola som smakar citron, saffran eller lakrits. Smaka på trillingnöt, wienernougat, pistagepralin, mozartkulor och baci - italienska kyssar. Eller varför inte klassiska kyssar med pepparmynta. Och för den som tänker i GI-banor finns också flera lockande godisbitar, som chokladdoppad physalis eller frukt- och nötbollar."

Okej, det där GI-andet kan hon ju fetglömma, är det jul så är det. Frukt är INTE godis, frukt växer i naturen och det gör inte godis för det har jag lärt mig av tevereklamen. (Lätt för mig att säga med en nyinköpt trappmaskin som står och gnuggar pedalerna i husets mörkaste hörn. Ha-haaa, i år är jag redo!)

Trillingnötterna kan förste styrman få behålla och stoppa precis var han vill, men i övrigt finns det inga ord i världen som kan beskriva den här ljuvliga gåvan (nåja, författare ska ju också äta) till mänskligheten. (Nej, alltså helt seriöst, beskrivningen av boken säger inte ett ord om vilka himmelska läckerheter som knappt kan bärga sig tills de får kasta sig in i era munnar.) Släng er över den här boken om ni har vägarna förbi en bokhandel - eller låt bli och skyll er själva.

(... eller var det kanske tvärtom?)

Här kan du hitta vad andra bloggare skriver om Julgodis - för små och stora sockerbagare av Johanna Westman

3 kommentarer:

Arina sa...

Så det är inte bara jag som har börjat tänka på och längta efter julen? Den där boken verkar lockande och måste spanas in.

Maria sa...

ingår det någon som GÖR godiset med så man inte fastnar i det där att man måste hitta tid till alla projekt?

Piratdrottningen Alwilda sa...

Det finns ALLTID tid för godis. :-)