lördag, oktober 11

Även pirater kan behöva semester ibland

Man skulle kunna tro att vi som ständigt seglar på de sju haven har ett väldigt lätt och sorglöst liv. Så är tyvärr icke fallet. Även pirater kan drabbas av sin beskärda del av tråkigheter (rommen kan ta slut, skeppspojken maskar när han kan och dessutom blir kroksabeln rätt slö emellanåt av allt huggande). Därför är det dags för en semester för den här piratdrottningen och hennes förste styrman. Skeppskatterna stannar hemma och vaktar fortet medan vi hissar seglen och styr söderut.Med på resan tar vi en riktigt fet pocket: Haruki Murakamis Fågeln som vrider upp världen. Den räcker tills vi har hunnit lämna hemmahamnen i alla fall. Sedan packar vi också ner Lloyd Jones Att tro på Mister Pip. Då har vi att göra en stund på däcket också, medan vi ser till att skeppspojken slipar kroksablarna ordentligt.Jag har efter den delikata middagen hos Andy ungefär ett 15-tal våfflor i magen, men eftersom måttfullhet aldrig har varit en av mina främsta dygder så har jag lovat förste styrman något alldeles extra om han inte gnäller under resan. Jag har nämligen förstått att de tillhandahåller sådana här delikatesser på resmålet:Och så försvinner vårt skepp sakta mot horisonten medan man över vågorna kan höra en mullrande stämma:

"Femton våfflor i mina kista, hej och HÅ, å ge hit lite rom!"

(Och om ni tror att den här piratdrottningen kommer att blogga under semestern så är det bara att gratulera till ert hoppfulla sinnelag. Själv har jag ingen aning nämligen. Men för all del, hopp är ju alltid snäppet bättre än förtvivlan. Ohoj så länge!)

2 kommentarer:

Catrin sa...

Jag gratulerar dig till valet av Murakamis Fågeln som vrider upp världen. Jag hade sällskap av den hela sommaren och längtade oavbrutet till mina lässtunder. och så är den så tjock att den räcker l ä n g e. Jag blev oerhört förtjust, men så är jag också nyförälskad i Murakami.

emm sa...

Hoppas Du har en finfin semester!