tisdag, juli 29

I'm baaack, I'm baaaack ... !

Jag överlevde fjällsemestern, och gladde säkert en och annan tågresenär med mina avverkade böcker längs vägen (hoppas jag i alla fall. För om ni inte är snälla mot mina bäbisar så skickar jag den där elaka plasttomten i TV-reklamen på er.).

Och jag är tillbaka på jobbet igen. Men det måste ha blivit något slags missförstånd, för KÄRA NÅN så varmt det är!! Hallå - min semester är SLUT. Ni kan ta bort värmen nu, det räcker så. I fortsättningen så nöjer jag mig med lite sol till kvällsdoppet. På dagarna tar jag gärna några moln och en liten sval bris, tack.

(Apropå värmen så var det idag en enkät i lokaltidningen: "Njuter du av värmen eller klagar du?" Folk blir ju helt rabiata om man råkar säga att man tycker att det är en smula varmt. "Man ska inte KLAGA på värmen!!" tillrättavisar de med barskt stämma. Joho då, jag klagar PRECIS hur mycket jag vill. Om det här landet hade varit så här varmt jämt så hade jag dragit till Nordpolen för LÄNGE sedan.

Det är en sak att njuta av värmen när man ligger och guppar runt i ett blått, behagligt svalkande hav.

Det är en helt annan sak när man står fångad bakom ett par gigantiska glasrutor som solen gör sitt bästa för att smälta ner. Det är en helt annan sak när man med konstant värmehuvudvärk, svettiga fingrar och dimmig syn försöker att ge boktips och slå in paket dagarna i ända. Det är en helt annan sak när vattnet som man fyllde på i sin lilla flaska för en stund sedan har förvandlats till tevatten på mindre än tjugo minuter. Det är en helt annan sak när man är så blöt att man inte längre vet om det är svett eller tårar som droppar från hakan. Då är värmen inte längre något man njuter av. Det är då man börjar förstå att det finns en viss poäng med den höga temperaturen där nere i helvetet.)

Läser gör jag ju i alla fall, eftersom det är stört omöjligt att sova i den här kroniska våtbastun. Tanken var att jag skulle bokblogga lite på luncherna på jobbet, men då ligger jag tyvärr och gråter med huvudet inne i kylskåpet, så det går inte så bra med det just nu.

Jag har njutit av Neil Gaimans Anansi Boys under de senaste kokande nätterna (finns inget så behagligt som en cool bok en riktigt svettig natt), och nu har jag fasat hela dagen för att den bara kommer att räcka någon timme till i kväll. Har laddat med fyra nya ungdomsböcker (måste börja läsa in mig för höstens bokprat) att ta till när den är slut. Om bara tropikerna ville flytta tillbaka dit de hör hemma snart, så ska jag nog lyckas pressa ur mig ett och annat klokt ord om vad jag har läst under semestern också. Men det får vänta någon dag eller två. För tillfället nöjer jag mig med att tappa upp ett isbad och läsa vidare i min coola bok.

5 kommentarer:

sweepstake lottery sa...

So that those who will accidentally visit your site will not waste there time with this stupid topics.

Alwilda sa...

"There time"? "THERE time"???

"This topic" eller "these topics"?

Jag är ledsen, men där måste man faktiskt välja. Annars kan det ju verka som om man är ... helt inkompetent.

Eller något.

La Bibliofille sa...

Det är i sanning mycket för varmt, jag håller med. Om vi haft ett kylskåp på mitt jobb skulle jag gråtit i det, men det har vi inte. Istället får jag låta tårarna rinna under luftkonditioneringen i de "svala" 28,5 grader som råder där.

Anonym sa...

Råttornas Krig (Sterling E Lanier)
Å tack för i söndags!
/jenna

Alwilda sa...

Bibliofille: Man får tänka "bättre en droppe på nästippen än ett regn av tårar i hjärtat".

(Fast oj, där blev jag nästan för mysko för mig själv ... Jag skyller på alla tårar i kombination med franskan, som av någon anledning får mig att tänka på Verlaine hela tiden.)

Jenna: Å, tack själv, det var en alldeles perfekt avslutning på semestern! Ska kolla upp om jag kan hitta boken på bibblan, blev så himla nyfiken nu ... kommer inte ihåg om jag har läst den eller inte, men den låter lite bekant!