måndag, juli 14

För sent för lite styrketräning?

En sak som är lite jobbigt med att fjällvandra är att det är så svårt att komma på hur man ska få med sig alla böcker. Men med mer än femtio timmar tågresande framför sig (vi ska verkligen aaaallra längst upp) så behövs det verkligen böcker. Exakt hur många är jag just nu inne i en myteriliknande strid med min förste styrman om.

Som tur var så är jag ganska slipad i duelleringskonst, så ännu har han inte lyckats vrida kroksabeln ur mitt benhårda grepp. Och så länge jag är piratdrottning på den här skutan så är det i alla fall fullt auktoriserat att ta med sig precis så många böcker som man vill. (Läs: orkar bära.)

Hm, det här med fjällvandring börjar kännas som en lite ogenomtänkt idé ...

Undrar hur stark jag hinner bli tills i morgon kl. 15.00 om jag börjar träna nu?

2 kommentarer:

La Bibliofille sa...

Lova att Du inte tar med Dig pocketböcker för att kunna elda upp dem längs vägen och på så sätt lätta på packningen. Hade en gång en kund i bokaffären som hade för avsikt att göra så med de stackars böcker han just köpt. Ryyyyys...

Alwilda sa...

Nej, jag lovar!!! I så fall är det väl bättre att ge bort dem till andra vandrare, om man nu har den läggningen? Själv har jag tyvärr sjukligt svårt för att skiljas från mina små älsklingar, och släpar dem gladeligen runt halva jordklotet och tillbaka igen - lästa som olästa.

Men EN gång har jag faktiskt bytt in en bok i en hylla i Thailand. Det var någon menlös chick-lit-historia som jag knappt hade orkat ta mig igenom som jag bytte in mot Majgull Axelssons "Slumpvandring". Bytt är bytt, och "slumpvandring" tronar än idag i min bokhylla som en av mina bästa souvenirer någonsin!